IT tehoaa - talossa ja lastauslaiturilla.

The Group

Siis mikä The Group?

The Group on helsinkiläinen yhdistys, jonka pääasiallisena
tavoitteena on edistää tietokonekulttuuria Suomessa. The Groupin näkyvin toiminta lienee kahdesti vuodessa järjestettävät LAN-tapahtumat sekä projektimme, joiden tarkoituksena on edistää tietotekniikan tunnettavuutta sekä suomalaista peliskeneä.

The Groupin näkyvin ja pääasiallinen toiminta liittyy LAN-tapahtumien järjestämiseen. Tämä on itseasiassa niin näkyvää, että olemme varanneet kokonaisen osuuden sille. Käy tutustumassa tarkemmin The Groupin menneisiin ja tuleviin tapahtumiin Tapahtumat-sivulla.

The Group pyörittää aktiivisesti erilaisia projekteja. Vuonna 2011 käynnissä olivat  SolidWare sekä Nuorten peliseurahanke. SolidWare oli The Groupin sisäinen projekti, jossa pyritään kehittämään sekä Groupin, että muiden pienten ja keskisuurten LAN-järjestöjen käyttöön helppokäyttöisiä ohjelmia tapahtuman järjestämisen eri osa-alueisiin, oli se sitten internet-sivuston luonti tai lipunmyyntijärjestelmä. SolidWare-projektia veti Aki ”cmouse” Tuomi, ja sen parissa työskenteli noin puoli tusinaa groupparia.

Toinen tärkeä Groupin projekti eli Nuorten peliseurahanke keskittyi Groupin tärkeimpien tavoitteiden edistämiseen; suomalaisen pelikulttuurin ja ammattipelaamisen kehittämiseen ja järjestäytymiseen. Peliseuraprojektin ansiosta saatiin järjestettyä mm. yhteistyössä Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen kanssa eSport Challenge (ESPC)-tapahtumasarja. Myös uusia ESPC-tapahtumia on suunnitteilla. Hankkeen avulla on myös perustettu SEUL ry – Suomen Elektronisen Urheilun Liitto.